start
webbhotell
domän
partner
server
företaget
support

           Meny

SSL - Secure Socet Layer


SSL används oftast i samband med sidor på internet där betalningar/kortbetalningar eller annan känslig information behandlas. SSL används alltså för att kryptera det som skickas över Internet. Vi använder SSL på våra egna beställningssidor bl.a. för att försäkra oss om att ingen kan "läsa" av de användarnamn och lösenord som skickas från sidorna i samband med att kunden skapat sin beställning.

När du besöker en webbsida och får en länk som startar med https:// eller att du ser ett litet hänglås nederst i webbläsarens fönster, då vet du att du befinner dig på en sida som använder SSL. All information som du anger där krypteras. För att få tillgång till att använda SSL måste man köpa ett SSL-Certifikat som i sin tur verifierar att hemsidan är korrekt och att ägaren av sidan är "godkänd" av utfärdaren av certifikatet. Bl.a. kontrolleras att domänen och SSL-Certifikatet registrerats på samma ägare.

Ett SSL-Certifikat är alltså direkt kopplat till ett unikt domän, t.ex. https://www.testdomain.se, och om du försöker att ange t.ex. http://testdoamin.se så ger inte det rätt koppling mot certifikatet och en varning presenteras i webbläsaren.

Varför ska vi använda SSL tänker du kanske. Jo, om du på din sida önskar motta information som kan vara känslig, t.ex. användarnamn, lösenord, kortnummer och företagshemligheter som enbart de som gjort en korrekt inloggning skall ha tillgång till.

I samband med kortbetalning är man ofta kopplad upp mot en SSL server hos ett korttransaktionsföretag, men det kan ändå vara bra att ha SSL i din butik, för att ge kunden högre trygghet.

Hur fungerar SSL rent teknisk? Jo, SSL krypterar alla information som skickas till/från din dator och den server som hemsidan ligger på. Det finns olika nivåer av krypteringsalgoritmer. Dessa anges i bit, och anger hur svårt dessa är att dekryptera utan "nyckel" Det normala idag är 128 bitars kryptering. Har man t.ex. stora order och många kunder kan det vara en idé att köpa ett certifikat med 256 bitars kryptering.

Normalt kostar ett 128 bitars SSL-Certifikat 750 SEK exkl. moms per år. Vi utfärdar certifikat via två olika leverantörer; Thawte och InstantSSL.

Du är välkommen att kontakta oss om du har behov av ett SSL-Certifikat eller har fler frågor kring detta. Du hittar våra kontaktuppgifter i kolumnen till höger.

Kontakta oss
Telefon: 046-854 29
Fax: 046-854 21

Telefontider mån-fre: 09:00 - 16:00

Övriga tider:
Jourtelefon: 042-19 70 50
Önskar du att vi kontaktar dig, lämna din emailadress eller ditt telefonnummer här!

Ange domän utan .se osv.


Sök på isphuset.se

Copyright © 2010 ISPHuset Nordic AB  •  Box 48  •  SE - 252 21 Helsingborg •  Sverige
Tlf: +46 (0)46-854 29  •  Fax: +46 (0)46-854 21  •  Org.nr. 556634-4312  •  VAT.nr. SE556634431201  •  support@isphuset.se