start
webbhotell
domän
partner
server
företaget
support

           Meny

Därför väljer du ISPHuset!

Så väljer du rätt webbhotell med hjälp av Internetworlds guide.

Så väljer du rätt webbhotell!
Ska du finnas på nätet måste du ha ett bra webbhotell. Men att välja rätt hotell som passar just din sajt är inte lätt. Det finns hundratals att välja på. Här har du 9 konkreta råd som hjälper dig välja rätt.

1. Vilka är dina behov?
Försök kartlägga dina behov. Hur mycket serverutrymme behöver du? Hur mycket trafik räknar du med? Behöver du databasstöd? Har du höga krav på stabilitet? Är du osäker kan du få många goda råd genom att ställa frågor i forum på nätet, t.ex. Eforum och Webmasterforum. Säkert finns det också någon som har erfarenhet av det webbhotell du funderar på.

Med största garanti uppfyller vi dina eller ditt företags behov! Vi vet att du tänker säkerhet och stabilitet, och det kan vi ge dig. Om du däremot inte är helt säker på just vilken lösning du behöver, så hjälper vi dig såklart med det. I så fall kan du ringa till oss på 046-85429 - inga långa telefonköer! Det går alltid att starta med ett litet paket, och ändras behoven så ändrar vi paketet efter det.

2. Support
Supporten måste vara bra vare sig du är företagare eller privatperson. Finns det telefonnummer och vilka är öppettiderna? Nöjer du dig med mejlsupport kan du spara en hel del pengar.

ISPHuset har telefon- och emailsupport 9-16 och det är sällan våra kunder upplever att de får vänta på att få hjälp. Även jourtelefon är angett! Vi kollar e-mail hela tiden, så oftast hjälper vår kunniga personal dig omedelbart. ISPHuset har jourpersonal tillgänglig dygnet runt.

OBS! Du som nöjer dig med emailsupport: Vad gör du när du har problem med just mailen?

3. Vad ingår?
Vilka tjänster ingår? Finns det stöd för databaser, asp, php, cgi, lösenordsskydd, kryptering med mera? Hur många e-postkonton ingår? Ingår webbmejl?

I vår översikt över webbhotell har vi klargjort för vad som ingår i de olika paketen. Är du osäker på något kan du alltid kontakta oss. Vi har ingen långa bindningstider. Du kan säga upp ditt avtal innan nästa fakturaperiod påbörjas.

4. Extratjänster
Vad har du för möjligheter att uppgradera ditt webbkonto? Kan höga trafikavgifter bli en obehaglig överraskning? Vad kostar det till exempel att köpa till några extra megabyte utrymme? Om webbhotellet erbjuder dig fri trafik bör du läsa igenom användaravtalet som bör finnas på webbhotellets sajt eftersom fri trafik normalt innehåller vissa friskrivningar i avtalet.

ISPHuset har inga dolda kostnader eller obehagliga överraskningar som trafikavgifter m.m. Ändras dina eller ditt företags behov, kan du enkelt uppgradera ditt webbhotell till ett större. Vi flyttar även ditt webbhotell till annan server, om du behöver det. Du får inte fri trafik, men vi har inga webbhotellskunder som går över de höga gränser vi har satt upp.

5. Inget är gratis
Tänk på att billigt sällan är bra. Är sajten viktig för dig kanske du bör välja något av de webbhotell vi rekommenderar. Har du ont om pengar kan du alltid pröva något av de gratisalternativ vi listar nedan.

Helt rätt, ska man som webbhotellsleverantör uppfylla alla krav på denna listan, så betyder det stora utgifter och mycket jobb, men bara för det är det inte själklart att man blir rekommenderad på listan. Det är sant att ISPHuset har inte gjort så mycket väsen av sig i media, men den stadiga strömmen av nya och återkommande kunder talar sitt tydliga språk, och gör det kul att jobba i denna bransch. Prismässigt ligger vi i linje med flera av de rekommenderade webbhotellen.

6. Redundans
Har webbhotellet mer än en uppkoppling mot Internet, det vill säga finns det redundans? Denna extra säkerhet är bra om den ena uppkopplingen bryts.

ISPHuset har redundans – både våra serverhallar har backuplina, ett annat ord för redundans.

7. Säkerhet
Tar webbhotellet backup och hur ofta? Finns det något UPS (uninterrupted power supply), det vill säga reservaggregat som startar om det uppstår ett ström-avbrott?

ISPHuset tar dagligen backup och självklart finns det UPS, så att servrarna fortsätter fungera även vid strömavbrott.

8. Hotellet kan ta din domän
Registreras domänen på dig eller på webbhotellet? Mejla webbhotellet och fråga.
Om det är så att domänen registreras på webbhotellet kan det ställa till problem om du vill byta webbhotell. Webbhotellen brukar kunna hjälpa till med att registrera domännamnet, men du kommer oftast mycket billigare undan om du vänder dig till en tjänst som Joker eller Stargate.

ISPHuset registrerar ALLTID domänen på kunden. Vi kan hjälpa dig med alla domäner. Fråga oss om pris om du önskar en ovanlig domän, som vi inte har med på hemsidan. Våra kunder registrerar och förnyar gärna sina domäner genom oss till våra förmånliga priser, men om du kommer med en redan registrerad domän är det inget problem för oss.

9. Står servern i sverige?
Har du främst svenska besökare bör servern vara placerad i Sverige. Annars blir det lätt segt att ladda sidan för dina besökare. Spåra webbhotellets server med programmet Visualroute som du kan ladda ner på adressen http://www.visualware.com/

De flesta av ISPHusets servrar står i Sverige, närmare bestämt i företagets egen serverhall, där vi har total kontroll. Då ISPHuset Nordic AB tillhör samma koncern som ISPHuset Nordic AS i Norge finns vissa servrar, t.ex. mailservrarna placerade i Drammen utanför Oslo. Vi har samma dygnsrytm och avståndet är inte så långt, så detta är inget som våra kunder känner av.
Detta nära samarbetet gör även att vi kan erbjuda många varierade lösningar för dig.


Oavsett om du är serverkund eller har ett vanligt webbhotell hos oss, ska du kunna sova gott om natten väl vetande om att vi tar hand om allt det tekniska!

Kontakta oss
Telefon: 046-854 29
Fax: 046-854 21

Telefontider mån-fre: 09:00 - 16:00

Övriga tider:
Jourtelefon: 042-19 70 50
Önskar du att vi kontaktar dig, lämna din emailadress eller ditt telefonnummer här!

Ange domän utan .se osv.


Sök på isphuset.se

Copyright © 2010 ISPHuset Nordic AB  •  Box 48  •  SE - 252 21 Helsingborg •  Sverige
Tlf: +46 (0)46-854 29  •  Fax: +46 (0)46-854 21  •  Org.nr. 556634-4312  •  VAT.nr. SE556634431201  •  support@isphuset.se